hösten närmar sig

Nu har vi kommit halvvägs igenom Augusti, skolstarten närmar sig med stormsteg, det gör även stambytet i vårat hus. Nästa vecka startar dom för att vara exakt.. Så idag medans barnen roar sig på Gröna Lund med mormor ska jag packa ihop alla våra saker i hallen, köket och få undan prydnadssaker mm i vardagsrummet, nästan allt ska ställas in i lillens rum. Jag ska även tömma klädkammaren som jag ska göra om under tiden dom jobbar här, när det ändå är stökigt och jobbigt kan man passa på att få det gjort.

Jag har alltid tyckt att klädkammaren är trist och ful, i 4 år har jag tänkt att man borde göra något åt den, och nu har jag ägt lägenheten i snart två år, det börjar bli dags! Väggarna ska slipas och målas om, taket ska målas om och nytt golv ska läggas. De gammla hyllorna längs väggarna uppe vid taket ska tas ner, sågas itu och målas om. Jag ska sätta in nya hyllor och div annat i klädkammaren så det blir en effektivare förvaring, och framför allt, en syhörna! Jag drar mig för att sy när jag måste röja undan på köksbordet och släpa ut maskinen. Står den permanent färdig att användas kommer jag nog mig för att lägga upp kläder, laga och annat som jag tänker jag ska göra.

I stora killens rum ska garderoberna med mina kläder röjas ur, han ska få en av garderoberna till sina kläder, sen ska vinterkläder och sånt hängas i en annan. Har inte kommit på vad som ska vara i den tredje med det kommer nog ge sig under tiden :)

Hallen ska också målas om när dem är färdiga med stambytet innan jag ställer tillbaka allting. Jag har dock fortfarande inte valt några färger till vare sig hallen eller klädkammeren. Om jag hinner idag kanske ett besök till rusta och/eller ÖB hinns med. Tanken på de närmsta 4-6 veckorna ger mig smärre panik dock. Även om jag försöker göra något bra av det hela tycker jag samtidigt att det är enormt jobbigt att tänka hur man ska få allt att gå ihop. I min vardag är rutiner väldigt viktigt, och att saker och ting inte förändras FÖR mycket.

Mitt hem är också väldigt viktigt för mig, jag kan ligga på min säng i vardagsrummet och njuta över hur fint jag tycker jag har det, jag älskar en nystädad lägenhet som doftar svagt av rengöringsmedel.. Och nu kommer jag inte få uppleva det igen förens till slutet av September. Jag vet inte ens vart jag och barnen ska bo under stambytet, jag har ansökt om att få utnyttja en av bodarna på baksidan men jag har fortfarande inte fått veta något. I onsdags var dom här och inspekterade, då frågade jag om hur det skulle bli, han skulle höra av sig så fort som möjligt sa han efter att ha pratat med den mystiska "PETER". Jag har fortfarande inte hört något, om jag får låna en bod har jag och lillen måndag eftermiddag på oss att flytta ut våra saker dit.

Dessutom ska lillen skolas in på fritids med start måndag nästa vecka. Roligt roligt vad allt ska sammanfalla va? Som tur är ska min stora grabb få spendera en vecka hos sin far, så han slipper i alla fall vara med. Men men jag ska försöka att inte gnälla för mycket, jag kan ju ändå inte slippa undan stambytet! På min födelsedag ska jag iaf njuta av ett hett BAD! Jag har längtat efter badkar de senaste tre kalla vintrarna och nu äntligen ska jag få ett!

Dagens låt: "Pugh Rogerfeldt - Vandrar i ett regn"

be P R O U D!

Nu känner jag mig duktig som uppdaterar igen inom så kort tid! Gårdagen bjöd på många roliga upplevelser som var totalt oväntade! Det började i förrgår kväll (fredag) då jag fick ett sms från min mamma, hon föreslog att barnen och jag skulle komma upp till Stockholm och se Pride paraden med henne och hennes sambo. Jag har alltid velat se paraden men aldrig kommit mig för att göra det, så när jag läste sms:et tänkte jag bara JAAAAAAAAAAAAA va kul! Jag surfade omedelbart in på swebus och sj's hemsida för att kolla biljettpriser, till min stora förvåning så hade sj snorbilliga priser på lördagen så jag bokade in mig och barnen på tåget som går vid 10. Sen ringde jag mamma, hon och hennes sambo skulle checka ut från hotellet vid 12 och sen skulle vi höras vid 1-2 om vart vi skulle ses.

Min äldsta son avgudar gammla stan efter första besöket där i höstat (han brås på sin mor <3) så jag beslöt mig raskt för att ett besök där skulle hinnas med. Sen ville jag ju träffa Iza som jag inte träffat sen i höstas när jag och pojkarna var upp till sthlm. Sagt och gjort jag ringde och frågade om hon hade tid/ville ta en fika med oss och umgås lite, hon sa ja och min lycka var gjord :D Jag tog en skön dush och fönade håret innan jag gick och la mig.

På lördagmorgonen vaknade jag av ett en mysig 8åring klappade mig på kinden och påpekade att väckarklockorna hade ringt, barnen visste inte att vi skulle till sthlm så de var lite irriterade på att jag påpekade att det var tvugna att skynda sig med frukost och påklädnad. När vi gick hemmifrån frågade de gång på gång vart vi skulle, först trode de att vi skulle iväg och grilla någonstans, sen trode de att vi skulle hem till F eftersom tågstationen ligger halvvägs hem till honom. När vi svängde in på tågstationen utropade lillen glatt "JA! ska vi åka tåg? till Oxelösund?!" gullunge ;) När vi passerat Vagnhärad med tåget avslöjade jag vart vi skulle och vilka vi skulle träffa varpå barnen såg överjordiskt lyckliga ut!

Väl i sthlm träffade vi Iza på centralen och tog T-banan till gammla stan. Medans vi åkte fick jag en påse av henne med julklappar! Jag skämdes lite för att jag inte tänkt på att ge henne något.. När jag öppnade paketen blev jag väldigt rörd, hon hade bemödat sig att hitta 2 themuggar från Ikea som jag velat köpa men som dom slutat sälja när jag kom mig för att göra det. I det andra paketet låg en bok om Taiji. I våras måde jag väldigt dåligt och då inspirerade hon mig till att börja träna och det räddade upp mig ur min deprission (bland annat). Nu är kurserna avslutade och boken kommer hjälpa mig mycket till att komma ihåg övningarna! Otroligt genomtänkta och fina presenter måste jag säga :D

När vi varit i gammla stan ett tag så var det dags för barnen att käka, dom ville ha hamburgare (T) och korv (H) så vi gick in på en liten "resturang" som Iza fick syn på. T halkade av en barstol därinne och skrapade hälen, men sorgen gick snabbt över. Efter maten var det dags för glass! Iza och jag visste redan vart den skulle intas, för förra gången barnen och jag var där hade vi gått förbi ett ställe där dom gör egna glasstrutar, dom som går sönder bjuder dom förbipasserande på. Barnen fick varsin strut med 3 kulor glass var och en djup tystnad utbredde sig över dom. T blir alltid så frusen när han äter glass, så även denna gången, hans söta lilla underläpp darrade och hela han skakade.  Iza var snäll och lånade ut en kavaj till honom tills vi kom till Cubus så jag kunde köpa varsin långärmad tröja till pojkarna.

När vi kommer ut från glassbutiken öppnade sig himmlen över oss och jag blev dyblöt! Vi skyndade in i butiken igen och jag passade på att ta ett fint kort på Iza och pojkarna!

*bild raderad

Dom hade fått lite "trasiga" delar av en glasstrut också där! Ett besök i en punk affär avlöpte till barnens belåtenhet, T fick en rosa skeletthund som han nu avgudar och H fick ÄNTLIGEN ett nitarmband som han så länge velat ha. Efter det drog vi oss från gammla stan mot t-centralen. Nästan vid plattan svängde vi in på Waynes coffe, Iza har tack gode gud gjort mig beroende av deras latte med vit chokladsmak :D Lilla T ville också ha något med vit choklad smak men inte kaffe, tjejen i kassan var vänlig nog att fixa till någon dryck med vit choklad, mjölk och is till honom. H ville ha en cola i GLASFLASKA vilket tydligen var otroligt viktigt och visst fick han det :)

När vi kommer fram till plattan såg vi att Pride paraden precis tågade förbi och vi skyndade oss dit för att se. Iza och jag hamnade bakom en massa människor så jag såg inte så mycket, men barnen satte sig längst fram på en trottoar så de fick se paraden från första parkett! Under tiden hade jag sms:at och ringt till mamma och vi bestämde att vi skulle ses vid Mariatorget efter vi sett paraden. När den var över såg Iza min supersnygga frisyr jag fått efter regnet (pudellockigt) och ropade till *skrattar* det blev ett inköp av ett hårband för att hålla tillbaka lite av det rufsiga ostyret. Sedan skiljdes vi åt vid t-banan, hon skulle iväg på middag med sin kille och vi skulle till Mariatorget som sagt var.

Efter ett litet missöde om vart vi skulle ses förenades vi med min mor och hennes sambo. Paraden gick precis förbi där då så vi fick se den igen! Denna gång från första parkett! T som är lite kort ville bli buren så han såg bättre så det slutade med att jag genomsvettig av anstägningen hade honom i famnen medans parade stömmade förbi, han satt så nöjd och glad och vinkade och klappade i händerna med ett stort charmigt leende på läpparna. Många som gick (och åkte) förbi log, vinkade, ville göra highfive med honom, han fick även klappa en gosekanin och slå på en stor trumma. Efteråt var barnen riktigt trötta efter en massa upplevelser och en massa traskande..

*bild raderad*

Vi drog oss till mammas bil och åkte till en resturang vid deras hotell. T fick vaniljglass med chokladsås till kvällsmat och H ville ha en vesuvio med bacon, jag åt lammkotletter med en fantastisk god potatisgratäng! Sen bar det av hemmåt med barnen ivrigt pladdrandes om allt och inget med mig, mammas sambo P och mamma. Väl hemma ville H spela Zelda på wii'et, jag tror det är hans sätt att stänga ner en stund så han fick lov att spela. Jag var jättetrött och seg så satt och slösurfade och lyssnade på barnen ett bra tag. Tillslut orkade jag med en het skön dusch medans barnen borstade tänderna, sen tog även T en dusch, H tvättade bara fötterna i handfatet innan vi allesammans kröp i våra pyjamasar. Barnen gick lydigt och snällt och la sig i sina sänga och jag stoppade om dem och kysste dem godnatt <3

Sedan drack jag en god drink som jag fått av mamma och lyssnade på Slemo när han sände radio! Han spelade en hel del bra musik (som jag önskat :P) och jag fick njuta både av musiken och hans härliga röst ^^ Jag passade på att retas lite med honom också bara för det är så himmla roligt :D Efter det tänkte jag somna till någon film så jag tittade klart på "Knowing". Filmen var riktigt bra ända till slutet då den föll pladask på arslet så att säga.. fy vilket kasst slut :( dessutom totalt otrovärdigt. Jag kunde fortfarande inte sova efter det så jag började titta på Stephen King's "Desperartion". Jag fick mig ett gott skratt när dom i filmen slängde en liten känga åt Dean R Koontz (som jag för övrigt föredrar när det gäller böcker). Någonstans vid 3 eller 4 lyckades jag tillslut somna till i alla fall.

Jag väcktes tidigt idag av två glada barn som lekte. H gjorde kaffe till sin mor och sedan poserade dom stolt med sina presenter! H gjorde ett bra jobb med att se farlig ut ;)


*bilderna raderade*

Sedan satte jag mig vid bloggen och Slemo började prata med mig på msn, jag hotade med att skriva något elakt om honom på bloggen, men det är svårt att skriva något elakt om en sån rar liten pöjk så vi skippar det ;)

Här är föresten julklapparna jag fick!



Nu ska jag sätta mig med T's tröja och sticka lite på den medans jag lyssnar på Dean Koontz på mp3 spelaren medans barnen spelar Zelda och Funkeys!

Dagens låt: "Our lady of peace - not enough"

RSS 2.0