Long time no see..

Det var länge sen jag uppdaterade bloggen. Tyvärr kan jag inte visa några bilder på vad jag gjort då min mobil är på lagning, jag har fått låna en samsung, men till den har jag ingen datakabel så kan inte föra över några bilder just nu.

Efter att ha bott i boden i 4 veckor var det skönt att komma hem, men det tog två veckor drygt att städa bort byggdammet, efter det hamnade jag i en dvala utan dess like. Jag har bara orkat sticka och ta hand om barnen, all övrig tid har jag mest sovit eller tagit det lungt. Jag har fått en del tråkiga besked från sjukhuset men det orkar jag inte skriva så mycket om här just nu, men det är en av orsakerna att jag inte uppdaterat också, jag mår rätt dåligt :)

I alla fall, när jag bodde i boden fick jag en sån underbar bok av min mormor, "sticka sockor" heter den och är skriven av en Bronwyn Lowenthal om jag inte minns namnet fel.. Många vackra mönster och jag blev så sugen på att börja sticka! Problemet är att i boken har hon använt sig av rowan garner vilket våra lokala garnaffärer inte säljer. Men jag bad om råd om vilket garn jag kunde använda istället och fick rekomendationen att prova ett bambugarn. Det var underbart att sticka i men sockorna passade inte mig.. de passade inte min stora grabb heller.. och de passade inte minstingen. Lillkillens nalle blev dock väldigt glad över sina nya sockor! Efter ett rådslag med damen i garnaffären bytte garnet mot ett tjockare och vi gick upp i storlek på stickorna också. Nu skulle dom väl passa? Om inte mig så stora grabben!

Lillkillen är väldans glad över sina nya varma sockor och har dom mest hela tiden till skolan :) Jag blev lite trött på att sticka dom sockorna när jag ändå inte har rätt garn så jag beslöt mig för att sticka vintermössor till pojkarna, jag hittade ett mönster på garnstudio som jag gillade och passade till garnet jag köpte på Lidl för att sticka en sjal till mig (det räckte inte till sjalen) och huxflux hade barnen varsin söt mössa! Även om det är samma garn valde jag olika modeller på mössorna så dom kan skilja dom åt.

När jag fyllde 28 den 28 september fick jag en kryssning i present av min älskade mamma. Vi åkte upp extra tidigt till Stockholm helgen därpå så att jag fick leta rowan garner. Efter en massa letande och springande i ösregnet hittade vi till Wincent vid odenplan, där hade dom massvis med rowangarner! Jag köpte nog med garn för att sticka mina fyra favoriter från boken. Men det blev dyrt tyckte jag, 800:- nästan.. jag räknade ihop på kvittot och kom inte alls överens med priset så jag gick tillbaka. Dom hade räknat fel och dessutom skrivit fel pris på ett par av garnerna så jag fick mer pengar tillbaka än jag trode först!

Jag beslöt mig för att sticka en annan modell av sockor denna gången för att få lite variation. Det gick fort och lätt och dom såg inte försmå ut! När jag provade första sockan insåg jag att den var aldeles för stor för mig.. Men den passade mamma så jag stickade snabbt en till socka och gav henne det paret! Tydligen är dom väldigt varma och sköna säger hon och det glädjer mig! Jaha, vad ska jag göra nu då? Tänkte jag, efter att ha stickat tre par och inte fått några själv började jag känna mig lite ledsen. Jag är extremt frusen och här är svinkallt på hösten och vintern. Jag plockade upp garnet från Lidl igen då jag hade några nystan kvar och efter lite ändringar och mycket funderingar fick jag ett par varma goa söta sockor! Dom värmer otroligt bra :D

Min äldsta son började känna sig lite utanför, lillgrabben har fått en virkad maskot och ett par varma sockor, mormor hade fått sockor, mamma hade sockor..varför fick inte han ett par? Så klart grabben ska ha tofflor! Den första stickade jag under helgen, den andra blev jag nästan klar med igår men fick sluta för jag har sådan värk i händerna. Eller ja, i hela kroppen faktiskt. Vårdcentralen gör en stor utredning just nu för att få reda på vad det är, har jag otur är det psoreasisartrit eller reumatism, men jag hoppas på något annat som går att behandla!

Nu ska jag sätta mig och smörja in händerna med smärtstillande salva så jag kan sticka klart den andra sockan innan barnen kommer hem från skolan!

Dagens låt: -=Phantom of the opera - soundtrack from the 1990 tv series=-

Kommentarer
Postat av: Monica Hansen

Trevlig blogg du har, och kul att du är med i lotteriet på lyckobringarna:)

2009-10-20 @ 17:29:01
URL: http://gingerbeerblog.blogspot.com/
Postat av: Kaichou

Tackar! Dom är riktigt fina tycker jag!

2009-10-23 @ 06:57:00
URL: http://kaichou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0