Sol, träning och glass

Vilken härlig dag det varit med en massa solsken! Jag hade min syster här ett tag också :) Dom ringde från dagis vid tolvtiden och sa att lillen var tvungen att hämtas för han var illa däran och inte orkade vara på dagis.. När jag kommer dit sitter han ensam inne på avdelningen och leker, jag hittade inga fröknar någonstans, dom syntes inte till på gården heller. Jag blir riktigt sur på detta, tänk om något hade hänt honom? Nåväl, vi gick hem med honom och busade ett tag innan det var dags att hämta storebror. Lillkillen var föresten inte det minsta sjuk, bara allergisk som han har varit länge..

Jag hade köpt en liten vävram till lillen, han ville väva en matta hade han sagt.. Det slutade med att min syster och jag satt tillsammans vid köksbordet, hon vävde och jag virkade blommor *skrattar* lillen byggde tågbana inne på sitt rum istället tills storebror kom hem :) Mamma kom hit vid sjutiden för att sitta barnvakt medans jag tränade Taiji. Jag kom dit tio minuter innan vi började, de andra kom ganska snart också. Vi gick upp och ringde på dörren till träningslokalen men ingen öppnade. När klockan blivit tjugo över åtta gav vi upp väntan och gick och åt glass, det var riktigt trevligt faktiskt! Så jag kom hem en timme försent ^^

Mamma åkte hem runt elva eller så. Imorgon fyller hon år så det blir födelsedagslunch här hemma, det blir trevligt! Nu börjar jag klippa med ögonen så kanske dags att försöka sova lite.

Dagens låt: -=Lyrical Sonz - Let Yourself Go=-

Härliga sommardagar

Idag har jag och barnen spenderat en härlig eftermiddag i mammas trädgård, badat, solat och grillat! Jag fick även ligga på mammas spikmatta en halvtimme, fy vad prickig i huden man blir, men man känner verkligen hur blodgenomströmmningen ökar :) Lillkillen fick stanna kvar hos mamma över natten så jag och stora grabben har en myskväll ^^ vi har legat i min säng och tittat på Wallace & Grommit och käkat chokladdragerade jordnötter och druckit cociboci (cocacola) och bara myst. Nu ville han titta på en till film men jag sa att han var tvungen att ta en dusch först i sådana fall och tvätta håret, man blir svettig av att leka i solen en hel eftermiddag!

Jag har jobbat vidare lite på systers Gir, igår var vi till garnaffären och köpte mer grått garn, ett nystan skulle aldrig räcka till! Imorse när jag satt och virkade lite medans barnen såg på morgonTV kände jag att jag var öm i handen, så jag beställde några ergonomiska virknålar från LoveKnitting, det skulle ta 2-5 arbetsdagar innan dom kommer men jag hoppas jag hinner få dom innan veckan är slut. Hoppas dom är lika sköna att virka med som dom verkar!

Jag fick en bild igår på en söt amigurumi som jag gjort till en kompis, här har vi Herr Morot!



Dagens låt: "Jack Johnson - Hope"

Midsommaren

Vi åkte ut på landet över midsommar till min mamma, hon hade köpt en ny pool som barnen fick inviga! Min lillasyster passade på att bada fötterna samtidigt. Det var en underbart skön dag!

Jag har gjort några fler saker när det gäller virkningen, men jag måste fota en del innan jag kan lägga upp det här, och en del saker kan jag inte lägga upp med bild just nu för dom är presenter som inte får visas upp innan dom är bortskänkta!

Idag var det en lugn seg förmiddag, jag var trött efter att ha provat sims3 igår, jag blev uppe ganska länge och spelade. Barnen satt och såg på film medans jag förde över bilder till datorn. Sen blev vi hembjudna till mamma! Vi planterade morötter, purjolök, sallatshuvudet, blåklint och någon form av kål tror jag.. Hann även med att ligga och sola en lång stund, jag somnade nästan för det var så skönt, men så började det åska. Nu ikväll är det dags för tvättstugan.

Jag fick en utmaning av min syster att göra en robot (Gir) som går mig över knäna, jag har börjat med fotsulan lite nu idag, jag kommer väl visa en del bilder under arbetets gång! Näe dags att sätta igång och vara nyttig nu :)

Dagens låt: "Hellogoodbye - Here (in your arms)"

My yarn stash

my own stash of yarn!

Mycket garn har det blivit sedan mitten av maj ;)

Cozy



När jag såg detta mönster blev jag så sugen på att prova på! Det ser väl kanske inte direkt ut som mönstret men jag är rätt nöjd i alla fall ^^ och barnen tycker min "muggtröja" är fin!

Alexander kyckling, en mästare på cykling!



Vid det här laget började jag känna mig varm i kläderna och beslöt mig för att göra en av figurerna ur "Kyuuto" boken. Det fanns en kyckling i boken som jag tyckte var så himmlans söt, jag tänkte då på min syster som ibland går runt och sjunger sången om Alexander kyckling.. Det fick lov att bli en Alexander till henne!

Kusinens födelsedag

Helgen efter jag varit i Södertälje var jag och mina söner bjudna på kalas hos min kusin, han är lika gammal som min äldsta son, de går till och med i samma klass! Jag ville ha med något fint till min kusin, något lite mer personligt.. Så en kväll när jag satt och surfade runt och följde länkar i olika bloggar hittade jag ett mönster som jag tyckte var så gudomligt sött! Jag satte genast igång, kusinen fick denna:



fylld med godis! Han fick även en liten virkad gris som jag döpte till Gottegrisen (finns ingen bild).

Mönstret till burken hittar du här. Tävlingen på siten är avslutad men mönstret finns där i alla fall!

Yoda

Jag skulle helgen efter jag gjort alla katterna åka och hälsa på en vän i Södertälje, han ville ha en Yoda medelade han och glad i hågen satte jag igång, det tog sin lilla tid och så här långt hann jag innan avresan..



Resten blev klart under söndagen innan jag reste hem, jag hann dock inte fota men inväntar en bild från min vän för att visa hur söt Yoda blev ;)

Tårtkalas



Vid det här laget hade jag fått böckerna jag beställt och lillkillen satt och bläddrade i Mia's bok, han hittade ett mönster på en tårta som han blev förtjust i och påpekade att katterna snart fyllde år och att vi var tvugna att göra en tårta till deras kalas. Det gick rätt fort att fixa till den! Dagen efter fick jag stå och baka en riktig tårta också (rosa) som vi kunde kalas på när katterna åt sin tårta! Tyvärr glömde jag att fota våran tårta :)

Mästerkatten i stövlarna



Den äldsta sonen blev ju akut avundsjuk och ville även han ha en egen katt! Sagt och gjort, ytterligare en runda till garnaffären så han fick välja garn till sin katt. Även han är väldigt nöjd och glad över sin katt, han tog till och med med sig den till skolan, det hade jag väl aldrig trott!

Hanna katten



Självklart ville min yngsta son också ha en katt när han fått se Pucku, så vi fick gå till garnaffären och köpa mera garn. Han valde själv garner och ögon. Han älskar sin Hanna och har henne med sig överallt!

Pucku katten



I början av maj fick jag ett mail från Adlibris med information om lite nya böcker. Bland annat fanns Mia Bengtsson's nya bok, "Virka amigurumi : söta små glädjespridare" med där. Jag blev störtförtjust i bilderna och beställde den boken och även "Kyuuto! Japanese Crafts: Amigurumi" därifrån. En lång stund satt jag förtjust och tänkte på vilka söta djur jag kunde virka innan det slog mig.. Jag har aldrig virkat förut i hela mitt liv!?! Jag satt och läste igenom Mia's blogg och hittade där en länk till ett gratis mönster på internet. Fast besluten att lära mig gick jag till garnbutiken närmast mig och inhandlade två virknålar och två garner att prova på att virka gratismönstret med.

Väl hemma sökte jag på Youtube och fann en massa instruktionsvideor om hur man virkar. Efter två dagars intensivt testande hade Pucku katten fötts! Visst är han fin? Gratis mönstret till Animeko (katten) hittar du här.

Ny blogg ^^

Min nya blogg som jag tänkte tillägna det jag skapar och det jag gör :) Det blir som det blir, nu ser vi till att få igång detta!

RSS 2.0